petak, 12. aprila 2024.

Stručne obuke za lakše zapošljavanje

Objavljeno: 3. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Sertifikate o završenoj stručnoj obuci u hotelijerstvu, koja je organizovana uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Srbija“, je u Mionici dobilo 24 polaznika. Opština Mionica sprovela je projekat „Promena perspektive”, koji osnažava nezaposlene pripadnike marginalizovanih grupa kroz stručno osposobljavanje i treninge za lični razvoj, da pronađu posao.

Tromesečnu stručnu obuku pohađalo je 24 nezaposlenih (18 žena i šest muškaraca), što je obuhvatalo kurseve za konobare, kuvare i rad na održavanju hotela. Osim toga, polaznici su učili engleski jezik i rad na računaru, da bi njihova konkurentnost na tržištu rada bila veća. Nakon sprovedene obuke, predviđena je organizacija sastanka sa predstavnicima poslovnog sektora i potencijalnim poslodavcima.

„Mionica je sve zastupljenija u projektima koje finansiraju strani donatori, te smo zahvalni Kraljevini Norveškoj za podršku projektu koji je doprineo da nezaposleni iz ranjivih grupa dobiju neophodna znanja koja će im pomoći da unaprede svoje živote i osiguraju egzistenciju“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Projekat „Promena perspektive” finansira Kraljevina Norveška za 9.400 evra, dok opština Mionica učestvuje sa 1.100 evra.

„Zahvaljujući podršci Kraljevine Norveške, kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”, kao i opštine Mionica, danas 24 nezaposlenih dobija šansu da lakše pronađe posao u oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva. Verujem da ćete uz nova znanja i veštine biti odlični kandidati za poslove, a da ćete vrednim radom uspeti da izgradite vašu ekonomsku stabilnost i da unapredite turističku ponudu Mionice“, rekao je menadžer programa UNOPS Bojan Kovačević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *