nedelja, 21. jula 2024.

Održan memorijalni karate turnir Svetlana Ceca Radojević

Objavljeno: 3. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
sdr
sdr

VALJEVO- U Valjevu je održan je deveti memorijalni karate turnir Svetlana Ceca Radojević u organizaciji karate kluba 014 iz Valjeva. Po deveti put u gradu na Kolubari u sportskoj hali Student, okupili su se karatisti iz cele Srbije i po prvi put i gosti iz Republike Srpske. Na turniru je nastupilo 46 karate klubova iz Srbije i jedan iz Republike Srpske sa oko 200 takmičara u raznim uzrasnim kategorijama.

Turnir se u poslednje dve godine organizuje uz podršku grada Valjeva. Čast da otvori deveti memorijalni turnir imala je majka Svetlane Radojević, Mirjana Radojević. Na turniru su uručene nagrade za najmlađe takmičare, za najbolje takmičare i za najuspešni klub. Nagradu za najuspešni klub na ovogodišnjem turniru poneo je karate klub Bor iz Bora, čiji su takmičari ostvarili najbolje rezultate i pored domaćina osvojili najviše odličja.

Karate klub 014 nastupi je sa 19 takmičara. Na ovom turniru su prvi put nastupili mladi takmičari KK 014, generacija 2012 i mlađi: Lana Pavlović, Sara Nešić, Dušan Mileić i Tedora Blagojević, kojima je ovo bilo prvo takmičarsko iskustvao. Mladi takmičari su uspeli da pobede protivnike i da savladaju strah od nastupa, što nam daje nadu za buduće nastupe.

Pored mladih takmičara na turniru su nastupili i već prekaljeni takmičari pionirke: Ana Živanović, Ksenija Kosić, Tamara Dražić, Ivana Matić, Višnja Đurđević i Anđela Mitrović, koje su osvojile najvrednija odličja u kata timovima, apsolutnoj klasi i u svojim takmičarskim klasama. U kategoriji kadetkinja nastupile sue Milica Vulović i Jovana Marković, koje su zauzele drugo mesto. U kategoriji borbi nastupili su David Petrović, koji je osvojio dva prva mesta i Nikola Milivojević koji je osvojio drugo mesto.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, trenerski tim KK 014: Milan Lepojević, Milenko Lukić, Predrag Branković, Vladan Živanović i Čedomir Bajkin, svojim zalagnjem i trudom učinili su da i ovaj kao i prethodni karate turniri u organizaciji KK 014, budu na zavidnom nivou, i da prestavljaju praznik sporta u gradu Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *