subota, 20. jula 2024.

Stvaralaštvo Marine Nakićenović iz poslednje dve decenije prvi put u javnosti u Valjevu

Objavljeno: 14. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nova dela slikarke Marine Nakićenović javnosti će prvi put biti prikazana u Modernoj galeriji, zadužbini akademika Ljube Popovića i Domu slikara Mediale.

Reč je o radovima slikarke i redovnog profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu koji su nastali u periodu od 2004. godine do danas. Marina Nakićenović je u Ljubinoj galeriji izlagala već dva puta, pre deset i pre pet godina, a njena nova izložba biće otvorena 14. septembra.

“Ovoga puta ću izlagati radove koji su nastali od 2004. godine do danas i ti radovi su nastavak onoga što sam radila, ali se nešto u njima proširilo odabirom novih materijala, pa ću imati slike objekte i skulpture, delimično i crteže. Izuzetno mi je drago što će prvo izlaganje ovih radova biti baš u Modernoj galeriji, jer mislim da radovi odgovaraju njenom konceptu”,  otkrila je Marina Nakićenović.

Sećajući se susreta sa Ljubom Popovićem, prilikom otvaranje njene izložbe 2009. godine, slikarka ističe evropske standarde u pripremi i postavci izložbi u Modernoj galeriji.

“Ljuba je došao na otvaranje izložbe i sećam se tog jednog respekta publike prema njemu. Kada izlažete u Modernoj galeriji vi postajete deo jedne velike porodice sa jednim vrlo profilisanim i dobrim odabirom izlagača. Moderna galerija zauzima vrlo važno mesto u likovnom životu Srbije i visoki standardi, koje je još Ljuba Popović postavio, traju i danas. To su evropski standardi kako se spremaju izložbe, koliko dugo i sa kakvom pažnjom se planiraju te postavke sa jako dobrim konceptom, sa odličnim katalogom. To je nešto što je kod nas veoma retko”, zaključila je Marina Nakićenović nakon poslednje posete Modernoj galeriji.

2 komentara na “Stvaralaštvo Marine Nakićenović iz poslednje dve decenije prvi put u javnosti u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *