nedelja, 26. maja 2024.

Subvencije za kupovinu kotlova na biomasu

Objavljeno: 3. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zagađenje vazduha u Valjevu, foto: Patak online
Zagađenje vazduha u Valjevu, foto: Patak online

VALJEVO-Gradsko veće je raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kotlova na biomasu za porodične kuće, a glavni cilj je smanjenja zagađenja vazduha.

Grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine su za ove namene obezbedili 20 miliona dinara, a maksimalan pojedinačni iznos na koji građani mogu da računaju je 150.000 dinara.

„Udeo sredstava je 70 odsto od vrednosti ukupne investicije po pojedinačnoj prijavi. Sredstva za podsticaj se dodeljuju domaćinstvima koja se greju na ugalj, mazut ili drvo. Bitno je naglasiti da su u pitanju kotlovi na biomasu, odnosno drvni pelet, briket i sečku“, rekao je predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije Viktor Mićić.

Na prethodnom konkursu sredstva su odobrena za kupovinu 104 kotla, a sada se očekuje nabavka oko 140 novih kotlova na biomasu.

Kako je objavljeno na sajtu grada Valjeva, dokumentacija se može preuzeti na šalteru broj 12 u prizemlju Gradske uprave, kao i na zvaničnoj prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

Za sve dodatne informacije građani mogu pozvati na broj telefona 014/294-790 ili se obratiti putem mejl adrese: energetska.sanacija@valjevo.org.rs .

Javni poziv traje do 23. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *