nedelja, 16. juna 2024.

Sufinansiranje mera energetske sanacije zgrada i kuća u Valjevu

Objavljeno: 12. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Cilj sprovođenja mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva.

Kako je navedeno nakon sednice gradske Vlade, za sufinansiranje unapređenja energetske efikasnosti u gradu Valjevu u 2021. godini je izdvojen iznos od 20 miliona dinara, od čega je 10 miliona dinara opredelio grad Valjevo, a 10 miliona dinara Ministarstvo rudarstva i energetike.

Članovi Gradskog veća prihvatili su rešenje o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, kao i Odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva. Predmet javnog poziva je izbor privrednih subjekata za sprovođenje aktivnosti na realizaciji mera energetske efikasnosti. Prijava za javni poziv se predaje lično na Pisarnici Gradske uprave Valjeva, rok za podnošenje prijave je 26.7.2021. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *