sreda, 19. juna 2024.

Sutra Dan Valjeva

Objavljeno: 19. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo sutra obeležava 20. mart Dan Valjeva. Svečana akademija biće održana sutra u 13 časova u Centru za kulturu, a na njoj će biti dodeljenje tradicionalne godišnje nagrade. Godišnju nagradu u oblasti medicine dobiće dr Danica Milosavljević, u oblasti stvaralaštva učenika i studenata Slobodan Radovanović, za umetnost Dejan Bogojević, za kulturu i informisanje Svetosavska omladina zajednice valjevske eparhije, u oblasti sporta Planinarsko smučarsko društvo “Magleš”, a specijalna nagrada za životno delo u oblasti humanitarnog rada biće dodeljena višestrukom dobrovoljnom davaocu krvi Vladislavu Milivojeviću.

Ove godine nagrade neće biti dodeljene za četiri oblasti, među kojima je privreda, a neki dobitnici sami sebe kandidovali za godišnju nagradu Valjeva. Načelnica Gradske uprave na to kaže da je Komisija za dodelu godišnjih nagrada postupala u skladu sa svojim ovlašćenjima, a da je slaba zainteresovanost građana za kandidovanje najboljih u više oblasti posledica svega onogo što se dešavalo prethodnih godina, kada su nagrade selektivno dodeljivane ili nisu uopšte dodeljivane.

Nagrade neće biti dodeljene u oblasti privrede, vaspitno-obrazovnog rada, nauke, inovacija i pronalazaštva, kao i urbanizma, kao i arhitekture i zaštite životne sredine.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *