četvrtak, 29. februara 2024.

Sutra onlajn manifestacija “Climathon Valjevo”

Objavljeno: 13. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ove godine se “Climathon Valjevo” održava se u onlajn formi, a organizator je Udruženje iRevolucija. Manifestacija počinje sutra u 10 i završava se u 18 sati, a organizatori navode da “Climathonom Valjevo” žele da postignu da se o klimatskim problemima javno govori i donose rešenja tokom cele godine.

“Osluškujući naše građane i njihove primedbe na račun teškog valjevskog smoga, koji nas svake zime okuje, odlučili smo da je vreme da nešto preduzmemo kako bi se to promenilo. U gradu na Kolubari u proteklim godinama sprovedeni su različiti projekti koji doprinose rešavanju problema aerozagađenja, međutim, šira javnost nije upoznata sa rezultatima istraživanja i izveštavanja i ovom prilikom želimo da stvorimo polje koje podstiče kritičko razmišljanje i umrežavanjem lokalne zajednice”, navodi se u saopštenju iRevolucije .

“Climathon Valjevo” je deo ovog globalnog pokreta i održaće se u isto vreme i na isti način kao i ostali događaji koji se organizuju širom sveta. “Climathon” je jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu, godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *