petak, 24. maja 2024.

Počinje Džez fest

Objavljeno: 16. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nastupom valjevskih bendova u Centru za kulturu u četvrtak od 20 časova počinje 38. Džez fest, koji će trajati do 19. novembra.

Tokom prve večeri nastupaju Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, Pilot blues band, ABV bend, Blue train band, Mehanički balet, Musical doctors i Midnight buzz.

U petak, 18. novembra, publici će se predstaviti BIG bend RTS sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, kao i Nenad Vasilić trio.

Subota, 19. novembar, je rezervisana za trio Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i virtuoznog gitariste Vlatka Stefanovskog.

„Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku jazz atrakciju – iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski ’African Jazz Project’ i predstaviti svoj poslednji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama“,  najavio je umetnički direktor festivala Milan Đurđević, navodeći da svi koncerti počinju u 20 časova.

Uz moto „New Jazz moment“, koji poslednjih godina opisuje novo ruho jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, ove godine su organizatori dodali i simbolično „Vreme za buđenje“.

Ulaz za veče valjevskih grupa je besplatan. Pojedinačna ulaznica za 18. i 19. novembar je 600 dinara, a komplet karata za oba dana programa je 1.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *