utorak, 21. maja 2024.

Svečano otvorena fabrika „Bizerba“ u Valjevu

Objavljeno: 20. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Predsednik Srbije, vlasnik "Bizerbe" i nemačka ambasadorka. Foto: Patak online

VALJEVO- Nova fabrika nemačke kompanije „Bizerba“, koja je vodeći svetski proizvođač vaga, svečano je otvorena u Valjevu. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopšteno, nemačka kompanija je u prvoj fazi u izgradnju i opremanje ove fabrike, koja ima oko 11.200 kvadrata, uložila 21 milion evra, a posao je dobilo 55 ljudi, dok će u narednom periodu posao dobiti još oko 250 radnika.

Fabrika „Bizerba“, foto: Patak online

„Zajedno smo izgradili nešto veliko. Nova fabrika je ekonomski važna, kako za grad Valjevo, tako i za proširenje naših proizvodnih kapaciteta“, rekao je na svečanom otvaranju generalni direktor i vlasnik nemačke kompanije „Bizerba“ Andreas Kraut.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanosti, zajedno sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad, je rekao da je fabrika „Bizerba“ od ogromnog značaja ne samo za Valjevo i Kolubarski okrug, već i za celu Srbiju jer će postati poznata i po proizvodnji najkvalitetnijih vaga.

„Mi smo pre samo nešto više od godinu dana položili kamen temeljac ovde u Valjevu. Ljudi misle da se to radi pred izbore i da ne bude rezultata. Ovo je jako važno za centralnu Srbiju. Ovde će biti već prosečna plata ne samo u Valjevu nego u Srbiji. Dolazi još jedna nemačka fabrika, a izgradnjom puta Valjevo-Lajkovac dodatno ćemo povezati ovaj grad. Srbija veruje u ’Bizerbu’ i porodičan biznis i ponosna je na činjenicu da će odavde izaći najbolje vage na svetu koje su napravljene ovde u srcu Srbije“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije u novoj fabrici, foto: Patak online

U industrijskoj zoni Grad Valjevo poklonio je 2020. godine kompaniji „Bizerba“ 11,8 hektara zemljišta, a država je opredelila subvencije od 4,5 miliona evra.

„Bizerba“ je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Proizvodni pogon „Bizerbe“, foto: Patak online

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu. Prisutna je u 120 zemalja i ima oko 4.500 zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *