petak, 24. maja 2024.

Svečano otvorena nova zgrada škole „Milovan Glišić“

Objavljeno: 5. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Nakon što se su u ponedeljak po prvi put se oglasila školska zvona u novoj školu u Brđanima, u tom školskom objektu je juče, povodom otvaranja škole koja se gradila skoro dve decenije, održana svečanost. Crvenu vrpcu je presekao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, zajedno sa učenicom prvog razreda te škole Unom Đukić i tako ozvaničio početak rada novog školskog objekta.

„Poštovana deco i roditelji, ovo je najsrećniji trenutak za sve ove godine koliko sam gradonačelnik. Uprkos svim preprekama škola je gotova. Ono što je još značajnije jeste da će stara škola u Brđanima biti pretvorena u obdanište i da ćemo biti jedan od prvih gradova u Srbiji koji neće imati neupisane dece u obdanište. To će biti završeno u najkraćem roku, naravno, ako nam narod da poverenje“, rekao je Gvozdenović.

Ovaj objekat, u kome ima 653 učenika u 26 odeljenja, prostire se 6.600 kvadrata. U suterenu i prizemlju je osam učionica za mlađe razrede, po dva kabineta za srpski jezik i matematiku, a u tom delu je i fiskulturni blok. Na prvom i drugom spratu nalazi se deset kabineta  za nastavu iz ostalih predmeta, dok su u potkrovlju su dve učionice za produženi boravak dece, kabinet za muzičko vaspitanje i kabinet za versku nastavu.

Prema procenama, u ovaj objekat država i grad Valjevo su uložili više od 300 miliona dinara. Izgradnja škole u Brđanima počela je 2000. godine. Iste godine radovi su prekinuti. Izgradnja je nastavljena 2003. i 2004, a godinu dana kasnije, zbog nedostatka para, radovi su konzervirani. Radovi na toj školi, posle višegodišnje pauze, nastavljeni su tek 2011. godine, ali se zbog nedostatka para, radovi na tom objektu od 5.000 kvadrata su se kasnije izvodili fazno. Otvaranje ove škole do sada je više puta najavljivano i odlagano, a od ponedeljka, po prvi put se čulo školsko zvono u tom objektu, a đaci su napustili staru školu i prešli u moderan i savremeno opremljen školski objekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *