utorak, 5. marta 2024.

Svetosavska akademija u Mionici

Objavljeno: 27. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Mionici je sinoć, pred mnogobrojnim gostima u Kulturnom centru, održana svečana akademija posvećena Svetom Savi. Opština Mionica ove godine po prvi put dodelila opštinsku svetosavsku nagradu za posebno istaknutog i nagrađivanog učenika u prethodnoj školskoj godini. Ove godine nagradu je dobio učenik osmog razreda OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice i učenik muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva Vlajko Jovanović.

Vlajko Jovanović i Boban Janković

U prethodnoj godini je na prestižnom svetskom takmičenju harmonike u Portugaliji osvojio prvu nagradu, a u protekle dve godine osvajao je samo prva mesta na svim međunarodnim, svetskim i evropskim, takmičenjima u Srbiji, Rusiji, Litvaniji, Nemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini. Vlajku Jovanovića je plaketu i poklon komplet sabranih dela Vladike Nikolaja uručio prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

„Opština Mionica razume da je budućnost našeg naroda utabana bogastvom znanja svakog pojedinca i zato predano radimo na stvaranju najkvalitetnijih uslova za obrazovanje naših građana. Rekonstrukcija OŠ ’Milan Rakić’, rekonstrukcija OŠ ’Vojvoda Živojin Mišić’ , rekonstrukcija seoskih školskih objekata, rekonstrukcija Srednje škole ’Mionica’, osnivanje Centra za obrazovanje i razvoj koji besplatno edukuje građane u cilju sticanja znanja i veština iz različitih oblasti nauke i umetnosti,  rekonstrukcija Kulturnog centra, obnova Biblioteke ’Milovan Glišić’, izgradnja moderne Hale sportova,  uvođenje toplotnog sistema na biomasu, kilometri  vodovodnih mreža, mostova i puteva koji nas povezuju sa svetom su podvizi ka dobru. Duhovnom, mentalnom i fičkom dobru svih građana, dobru društvene zajednice kojoj pripada sjajna budućnost“, rekao je predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

Svečanoj akademiji su prisustvovali brojni gosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *