subota, 20. jula 2024.

Na Svetosavskoj trci učestvovalo 150 takmičara

Objavljeno: 28. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pobednici 21. Svetosavske atletske trke u Valjevu su Miloš Malešević iz Inđije, koji je u seniorskoj konkurenciji na 5.000 metara bio najbrži, kao i Verica Đorđević iz Surčina, koja je u trci na 3.000 metara prva stigla do cilja. Drugo mesto kod seniora osvojio je Ubljanin Milan Mitrović, koji je član AK Užice, a treće mesto Mirko Mauna iz Sremske Mitrovice. Kod seniorki drugoplasirana je Marina Radovanović iz Leposavića, a treće mesto je zauzela Milica Žunjić iz Užica.

Ove godine valjevskim ulicama trčalo je oko 150 takmičara iz više gradova Srbije, od predškolaca, đaka, juniora, seniora, veterana, do pripadnika vojske i policije. U kategoriji juniora najbrži je bio Aleksa Petković, a najbrža juniorka je Lana Benović iz Bjeljine.

I ove godine na Svetosavskoj trci su učestvovali najmlađi. Predškolaci su trčali stazu dugu 200 metara, a pobednici su Lenka Krstić iz Valjeva i Nikola Radomirović iz Šapca.

Pripadnici Vojske Srbije trčali su na stazi dugoj 1.000 metara, a prvi do cilja je stigao Miroslav Jaćić, dok je među pripadnicima policije najbrži Stefan Stevanović.

Svetosavsku trku pokrenuo je 1993. godine Aca Milovanović, a organizator ovogodišnje trke je bio Atletski klub „Metalac“, uz podršku Sportskog saveza i Grada Valjeva.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *