subota, 20. jula 2024.

Taksista „ojadio“ azilante

Objavljeno: 15. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Taksi (arhiva)
Taksi (arhiva)

VALJEVO- Azilante iz Sirije vožnja od Valjeva do Bogovađe koštala je tri puta više od uobičajene tarife za pređeni put od 30 kilometara! Trojici muškaraca i jednoj ženi iz Sirije taksista „Gradskog taksija 014“ umesto 1.500 dinara vožnju do Centra za azilante je naplatio 5.500 dinara. Zbog ove prevare valjevsko taksi udruženje je suspendovalo taksistu sa posla, a azilantima će biti vraćen novac!

Kako saznajemo, azilanti su posle prijave u policiji u Tešnjaru zamolili radnika jednog kafića da im naruči vožnju do Bogovađe. Umesto 1.500 dinara, koliko im je preko telefona rečeno da će koštati vožnja do Centra za azilante, taksista im je prevoz naplatio 5.500 dinara. Prevara je otkrivena kada su se azilanti sutradan ponovo vratili u Valjevo i ispričali radniku kafića koliko novca im je uzeo valjevski taksista. Nakon prijave odmah je reagovalo udruženje „Gradskog taksija 014“ koje je taksistu suspendovalo na sedam dana.

„ Naša politika je da se svi taksisti koji na vožnju odlaze po pozivu preko našeg udruženja moraju da se pridržavaju jedinstvenog cenovnika i taksimetra. Ponašanje ovog taksiste je nedopustivo, jer se ne može vožnja strancima naplaćivati po drugoj tarifi. Zbog toga je i doneta odluka o njegovoj suspenziji, on je već udruženju predao 4.000 dinara, koliko je više uzeo od azilanata i njima će novac biti vraćen“, kaže predsednik ovog udruženja Marko Damnjanović.

Foto: FB

Jedan komentar na “Taksista „ojadio“ azilante

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *