nedelja, 23. juna 2024.

Završeni radovi u Karađorđevoj ulici

Objavljeno: 14. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na rekonstrukciji 300 metara Karađorđeve ulice, na potezu od zgrade Višeg suda do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, su završeni. Radovi su koštali oko 30 miliona dinara, a ulica je urađena po istom modelu kao i deo od zgrade Višeg suda do nekadašnje “Beograd kafane”, koji je rekonstruisan pre četiri godine. Od danas posle 14 časova ulica će ponovo biti otvorena za saobraćaj. “ Valjevo je zahvaljujujući ovim radovima dobilo modernu saobraćajnicu”, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, koji su povereni građevinskom preduzeću “Kompresor ing”, počeli su 4.maja i trebalo je da budu završeni 4. jula. Došlo je do kašnjenja od 10 dana, ali u Gradskoj direkciji kažu da je najvažnije da je ulica urađena kvalitetno i da nema dodatnih radova.

Sledeći zadatak aktuelnoj vlasti je rekonstrukcija preostalog dela Karađorđorđeve ulice, na potezu od nekadašnje “Beograd kafane” do Uzun Mirkove ulice. Jeremić kaže da će, ukoliko im država vrati 80 miliona dinara koji su utrošeni za sanaciju šteta od prošlogodišnjih majskih poplava, deo tog novca biti usmeren na završetak rekonstrukcije glavne valjevske ulice. Prema procenama, taj posao bi koštao oko 50 miliona dinara.

Rekonstrukcija prvog dela Karađorđeve ulice u dužini od 750 metara je završena 2011. godine. Te radove izvelo je preduzeće “Ingrapomni”, a finansirani su preko tadašnjeg NIP-a i novcem iz gradske kase.

 

Jedan komentar na “Završeni radovi u Karađorđevoj ulici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *