nedelja, 26. maja 2024.

Tehnička škola dobila status Trening centra

Objavljeno: 23. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tehnička škola, foto: Grad Valjevo
Tehnička škola, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Tehnička škola u Valjevu jedna je od 12 srednjih stručnih škola iz Srbije koja je dobila status Trening centra, po odluci Vlade Srbije.

U okviru promocije regionalnih trening centara su potpisani sporazumi između direktora Tehničke škole i direktora kompanija Hisense Gorenje, Hansgrohe i Bizerba.

Direktor Tehničke škole Branko Goloskoković je rekao da Trening centar ima 22 prostorije, 10 radionica, 12 kabineta koji su opremljeni najsavremenijom opremom za izvođenje nastave za sve obrazovne profile za koje je škola akreditovana, ali i za neformalno obrazovanje odraslih.

„U sistemu dualnog obrazovanja Srbije u  narednoj školskoj godini obezbeđeno je 3.780 novih mesta na nivou srednjeg obrazovanja, dok je u visokom obrazovanju obezbeđeno 120 mesta za oblast mehatronike, što će omogućiti našim mladima da budu nosioci inovativnosti i tehnološkog razvoja“,  rekla je Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje Vlade Srbije tokom obilaska Tehničke škole u Valjevu.

Grujić se zahvalila kompanijama na podršci u razvoju dualnog obrazovanja i dodala da je, uz podršku Privredne komore Srbije, mnogo toga unapređeno u ovoj oblasti. „Unapredili smo standard kvalifikacija, olakšana je akreditacija, a zakon o dualnom obrazovanju je u proceduri”, rekla je Grujić.

Potpisivanje sporazuma, foto: Grad Valjevo

Stanka Pejanović, potpredsednica kompanije Hisense International ističe da je potpisivanje sporazuma o saradnji sa trening centrom dokaz da je škola uhvatila korak sa modernim tehnologijama.

Filip Burkle, generalni direktor kompanije Hansgrohe rekao je da su se dualno obrazovanje, škola i  Grad Valjevo značajno razvili u odnosu na pre dve godine kada je posetio Srbiju i da je ova kompanija potpisala sporazum o saradnji jer su ulaganje u ljude i obrazovanje ključni za napredak svake zemlje.

Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS rekla je da kompanije, koje su potpisale sporazume o saradnji sa Tehničkom školom, planiraju da u narednih 3 do 5 godina zaposle više od 2.500 operatera različitih specijalnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *