ponedeljak, 27. maja 2024.

Tender za novi park na Divčibarama

Objavljeno: 24. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Pošto je Ministarstvo turizma odobrilo i opredelilo deset miliona dinara za projekat izgradnje zabavno-avanturističkog parka u centru Divčibara, Turistička organizacija Valjeva raspisala je tender za taj posao.

Kako je objasnio clan Radne grupe za Divčibare, većnik David Maksimović, reč ej zapravo o dečjem igralištu koje će biti izgrađeno u samom centru vodeće turističke organizacije valjevskog kraja kod hotela “Maljen” i u blizini divčibarske crkve, ali pošto je u njegovom sklopu projektom predviđena i veštačka stena za penjanje, Ministarstvo turizma ga je kategorisalo kao zabavno-avanturistički park.

TOV je raspisala tender, a ponuđač, koji bude izabran za realizaciju, u obavezi je da obavi pripremne i zemljane radove, kao i nabavi adekvatan mobilijar. Pored veštačke stene za penjanje, inače, projekat je predvideo da u parku budu i drveni mostići za ravnotežu, razboji, viseći avanturistički most, drven indijanske kućice, kao i ljuljaške i klackalice.

Po Maksimovićevim rečima, procena je da bi svi radovi u parku trebali da koštaju oko pet miliona dinara, a konačna cena će se znati posle završenog tendera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *