subota, 20. jula 2024.

Teška nesreća na Koridoru 11

Objavljeno: 12. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na neotvorenom autoputu Ub-Lajkovac, na Koridoru 11, u ubskom selu Stublenica, poginula je jedna osoba, dok su dve osobe teško povređene, saznaje portal Patak online. Nesreća se dogodila jutros oko 4 časa, kada je  „mercedes“, nemačkih registarskih tablica, probio betonsku prepreku na kraju te izgrađene deonice i sleteo sa puta. U tom delu počinje neizgrađena deonica autoputa Ub- Obrenovac, a „mercedes“ je upao u rupu, duboku preko dva metra. Kako saznajemo, na licu mesta je nastradao je suvozač Miroslav J. ( 1947), koji je iz Beograda, dok su vozač M.S (1949) iz Beograda, kao i putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu teško povređeni. Oni su zbrinuti u valjevskoj bolnici i nalaze se u teškom stanju.

Dosadašnja istraga je pokazala da se vozač uključio na autoput u lajkovačkom selu Nepričava, gde stoji stabla kojom je obeleženo uključenje na autoput za Beograd, iako ta deonica nije puštena u saobraćaj. Pored toga, sa jednog dela uključenja na autoput je sklonjena betonska prepreka. Pretpostavlja se da vozač nije ni znao da ta deonica nije završena, jer na mestu gde se završava autoput, gde je sleteo „mercedes“, nema tragova kočenje. Vozač je probio betonsku prepreku i sleteo u kanal.

Kako nam je potvrđeno u valjevskoj bolnici, dve osobe koje su povređene u ovoj nesreći su u teškom stanju. Putnik Z.Č. (70), koji je bio na zadnjem sedištu, je u teškom stanju i smešten je na odeljenje intenzivne nege. „On je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. U trenutku prijema bio pri svesti, ali postepeno upadao u stanje šoka. Dijagnostika pokazala tešku politraumu sa povredama grudnog koša i abdomena, obe potkolenice i jedne ruke. Ortopedski i hirurški zbrinut, na posmatranju i praćenju u jedinici intenzivne nege i dalje u veoma teškom stanju. Drugo lice koje je upravljalo vozilom M.S.(68) takođe zbrinut sa politraumama, ali za sada stabilan na posmatranju i praćenju i dalje, nalazi se u jedinici poluintenzivne nege“, kažu u valjevskoj bolnici.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *