ponedeljak, 20. maja 2024.

Tešnjarci traže ukidanje elektronske muzike u staroj čaršiji

Objavljeno: 3. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Žitelji Tešnjara traže od lokalne vlasti da iz kafića u staroj gradskoj čaršiji „proteraju“ elektronsku muziku, jer tvrde da od nesnosne buke ne mogu da imaju normalan život. Najgora situacija je, kaku kažu, tokom vikenda, kada se iz mnogobrojnih kafića čuje glasna muzika na razglas, što stvara nesnosnu buku. Žitelji Tešnjara su se ovim povodom još pre godinu i po dana obraćali lokalnoj vlasti, ali kažu da nikakav odgovor nisu dobili. Sada se nadaju da će im vlast izaći u susret i rešiti ovaj višegodišnji problem. Pored zabrane elektronske muzike meštani traže da se ograniči radno vreme kafića u Tešnjaru. „Vlast jednostavno može da iskopira model koji se primenjuje u beogradskoj Skadarliji“, kaže žitelj Tešnjara Milan Tufegdžić.

Žitelji Tešnjara kažu da vikendom podnesu na desetine prijava zbog glasne muzike, a kako izgleda život u staroj čaršiji najbolje opisuje Dragan Rakić, koji tvrdi da od glasne muzike vikendom ne može ni da gleda TV u svojoj kući, a kamoli da spava.

Valjevska vlast je svojevremeno bila na korak od odluke da zabrani elektronsku muziku u Tešnjaru, ali su u poslednjem momentu odustali od toga pod pritiskom vlasnika kafića. Žitelji Tešnjara se nadaju da će ovoga puta vlast reagovati i da će u Tešnjaru biti dozvoljena samo akustična muzika, kao što je to slučaj u beogradskoj Skadarliji.

2 komentara na “Tešnjarci traže ukidanje elektronske muzike u staroj čaršiji

 1. Izgovor kafedzija je da će im opasti promet…Ovo apsolutno nije tačno.Kada bi svi kafići imali iste uslove,promet bi ostao nepromenjen, možda čak i bolji, jer se u letnjim danima, kada rade bašte, muzika toliko meša, da je to nepodnošljivo.

  5

  0
 2. Glup naslov teksta odnosno naslov zahteva gradjana!
  Da se razumemo njima smneta glasna muzika, elektronska ili gitarska, a bogami i harmonika mogu da budu jako glasni kad se stave na razglas, ali želja da se dozvoli samo akustična muzika, bilo kojeg žanra, je sasvim na mestu i slažem se sa njom!

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *