sreda, 24. jula 2024.

Vidrak kupio mašinu za drvo

Objavljeno: 4. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Vidrak“ u ovoj godini planira investicije u vrednosti od oko 35 miliona dinara. Ovih dana „Vidrak“ je kupio mašinu za drvo koja od granja pravi drveni čips, koji se u poslednje vreme sve više traži. Vrednost ove drobilice  je skoro 25.000 evra, a direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović očekuje da će im se ova investicija isplatiti za 2-3 godine, jer već imaju ugovorene poslove sa firmama koje otkupljuju drveni čips.

„ Već ranije sam isticao da nam je ova mašina neophodna, tražnja za drvenim čipsom je sve veća i mi smo već potpisali ugovore sa firmama koje će vršiti otkup od nas. Mi već imamo velike količine granja na deponiji koje tamo godinama skladištimo, tako da ćemo sada to izdrobiti i prodati, a ova drobilica je praktična i zbog toga što je pokretna tako da je možete prebacivati na različite lokacije i vršiti drobljenje na licu mesta, npr. na Pećini, na Divčibarama i drugim lokacijama“, rekao je Milanović.

Ono što bi moglo da predstavlja problem je nedostatak radne snage  u ,,Vidraku“.  „ Broj zaposlenih u ’Vidraku’ se u poslednje dve godine smanjio za 25, obim je sve veći, a i dalje je na snazi zabrana zapošljavanja“, rekao je Milanović.

3 komentara na “Vidrak kupio mašinu za drvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *