utorak, 28. maja 2024.

Testiranje produženo do 18 sati, izdavanje rezultata preko sajta Doma zdravlja

Objavljeno: 21. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Uprava valjevskog Doma zdravlja je preduzela nekoliko koraka kako bi unapredila organizaciju i efikasnost pregleda na KOVID-19, smanjila čekanje i gužve pred glavnim ulazom, imajući u vidu i dolazak hladnije vremena.

Dom zdravlja je krajem prošle sedmice za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata opredelio i drugi sprat i povećao broj lekara. To je omogućilo da više pacijenata istovremeno bude u čekaonicama, a manje napolju. Analiza krvi je premeštena u glavnu laboratoriju na prvom spratu, što je znatno komfornije i za pacijente i za osoblje.

Na taj način rasterećen je prostor u prizemlju, u kojem se obavlja testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje.

Dom zdravlja sada testiranje organizuje do 18 časova, a ne do 13 časova kao ranije, tako da je znatno manje pacijenata koji zbog testiranja dolaze sledeći dan. To takođe znatno smanjuje prepodnevne gužve i čekanje.

Od sada je omogućeno dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) na imejl pacijenta. Potrebno je posetiti sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, na glavnoj strani izabrati Portal za pacijente, a zatim opciju Slanje zahteva za izdavanje rezultata.

Tu je potrebno popuniti jednostavan formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Za sada, iz tehničkih razloga, za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev.

Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme.

Na kontrolu se i dalje mora doći sa odštampanim nalazom, ali Dom zdravlja veruje da će pojedinim pacijentima ova usluga dosta značiti i da neće čekati u redu za svoje rezultate, saopšteno iz ove zdravstvene ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *