subota, 20. jula 2024.

Za nove trotoare 18,2 miliona dinara

Objavljeno: 20. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U više ulica u širem centru Mionice je počela rekonstrukcija trotoara. Za nove trotoare opština Mionica je uz podršku Vlade e Srbije izdvojila 18,2  miliona dinara.

Radovi su već započeti u Kolubarskoj ulici, a u narednom periodu biće rehabilitovano više od četiri kilometra trotoara, čime će biti značajno unapređena bezbednost pešaka, ali i ulepšan i unapređen životni ambijent, kako za stanovnike Mionice, tako i za turiste koji u sve većem broju dolaze u rodno mesto Živojina Mišića.

„Mionica teži da postane jedan od turističkih centara ovog kraja. I zato ulažemo u njen razvoj na svakom koraku. Započeli smo rehabilitaciju trotoara i verujem da će uskoro biti završena, a da će Mioničani dobiti uređene ulice. Zahvaljujući izdvojenim sredstvima Vlade Srbije, otpočećemo prvu fazu rekonstukcije centralnog parka u Mionici, a uskoro i radove na linijskom parku uz reku Ribnicu. U rehabilitaciju trotara, prvu fazu centralnog parka i  izgradnju linijskog parka izdvojili smo više od 40 miliona dinara. Mionica dobija novi, moderan izgled, samim tim  postaje i privlačnije mesto za turiste, a svakako i najbitnije, postaje bolje mesto za život Mioničana“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Za samo pet godina u varoši Mionica rekonstruisane su dve škole, sportska hala, Kulturni centar, izgrađena teretana na otvorenom. Za izgradnju toplane na biomasu izdvojeno je 138 miliona dinara.

Mionica je prva u Srbiji 2019. godine pustila u rad ovakvu vrstu toplane. Pored toga, ulaže se u komunalanu infrastrukturu, razvija se društveni život, a broj nezaposlenih se smanjuje.

„Ogromna sredstva smo uložili u razvoj naše opštine. Nastavićemo da investiramo u bolji život naših građana. Očekuju nas značajni infrastrukturni projekti. Za gradnju prečistača otpadnih voda i kanalizacije izdvojeno je 1,2 milijarde dinara, što predstavlja i najveću investiciju u našoj opštini“, rekao je Janković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *