subota, 20. jula 2024.

Toplana traži poskupljenje cene grejanja

Objavljeno: 8. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Posle Vidraka i Vodovoda povećanje cene grejanja zatražila je i valjevska Toplana. Kako je navedeno u obrazloženju, cene nisu menjane još od 2013. godine.

Nadzorni odbor JKP „Toplana“ je predložio da se nove cene primenjuju od 1. jula, a prethodno je potrebno da osnivač, lokalna samouprava, da saglasnost na povećanje cena.

Predložene cene za stambeni prostor

Predloženo je da građani za stambeni prostor, koji grejanje plaćaju paušalno, umesto 86,97 ubuduće grejanje po kvadratnom metru plaćaju 104,02 dinara. Oni koji grejanje plaćaju po potrošnji, umesto 5,34 dinara po kwh plaćaće 6,51 dinara, dok će fiksni deo umesto 30 dinara po kvadratnom metru biti 30,42 dinara. Sve cene su bez uračunatog PDV-a.

Predložene cene za poslovni prostor

Za korisnike stambenog prostora predloženo je da grejanje po kvadratu plaćaju 130,02 dinara umesto dosadašnjih 116,57 dinara. Oni koji grejanje plaćaju po potrošnji, ukoliko Toplana dobije saglasnost za povećanje cena, plaćaće varijabilni deo 8,13 dinara po kwh, a fiksni deo 34,92 po kvadratnom metru. Sve cene su bez uračunatog PDV-a.

O poskupljenju usluga iznošenja smeća, vode i grejanja odbornici lokalnog parlamenta bi trebalo da se izjasne na sednici krajem juna. Ukoliko daju „zeleno svetlo“ građane već od ovog leta očekuje poskupljenje komunalnih usluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *