nedelja, 14. aprila 2024.

“Traži se organizator Gastrofesta”

Objavljeno: 13. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na nepravilno i nezasluženo deljenje novca iz budžeta grada Valjeva za organizovanje turističkih manifestacija koje imaju svrhu promocije turističkih, kulturnih i privrednih potencijala grada Valjeva smo ukazivali i ranije. Da su naše sumnje bile opravdane pokazala nam je i ovogodišnja manifestacija “Gastofest 2017”, navodi u saopštenju za javnost pokreta “Dosta je bilo”.

Na novogodišnjem koktelu koji je organizovao Gradonačelnik Valjeva ta je manifestacija napomenuta kao veoma uspešna i značajna. Iz tog razloga, kao i iz izveštaja Komisije za stručnu procenu i izbor projekata privredno-turističkih manifestacija koja je ocenila projekat Gastrofesta po različitim kriterijumima i prioritetima sa 137 poena od maksimalnih 140, iz budžeta grada je za ovu manifestaciju izdvojeno 200.000,00 dinara.

Ovogodišnji Gastrofest odradila je Turistička organizacija Valjeva – prijave izlagača, postavljanje i zakup tezgi. Kao i uvek, traljavo, tako da su izlagači od dva plaćena dana dobili jedan, a neki ni za taj jedan nisu dobili tezgu. Ispostavila se da niko u TO Valjeva nije odgovoran, da su oni samo podrška i da je novac uplaćen na račun nekog Udruženja preduzetnika, zato što je organizator fizičko lice. Zakup tezgi koje je postavila TO Valjeva se plaćao 500,00 dinara po danu, ali ne na račun TO već na neimenovani tekući račun otvoren kod Alpha banke, samo sa svrhom uplate Gatrofest 2017. Komentar direktorke TO Valjeva Ane Marković je: “Šta će čovek, nema tezge”. E to se zove podrška.

Osim najavljenog velikog broja učesnika, koji se ipak na kraju sveo na 10-ak , nije bilo ni posetilaca. Predsednik komisije i pomoćnik gradonačelnika Saša Simić nije bio prisutan na Gastrofestu, a prema navodima lokalnih medija njegov predlog je bio da se manifestacija odloži, ali da to nije bilo moguće jer su plakati i flajeri već odštampani. Nijedan primerak tog plakata nije viđen niti dostavljen medijima.

Interesuje nas ko je, na kraju, uopšte organizator  i kakav će biti izveštaj o manifestaciji i evidentnom fijasku iste.Zašto se komisija za koordinaciju organizacije sastala samo jednom? Šta je bio zadatak “Opšteg udruženja preduzetnika” i ko ga je predstavljao? I na kraju ko će poneti odgovornost za potrošen novac iz budžeta grada?

Ostaje nam samo da sačekamo organizovanje sledećih  manifestacija koje su predviđene i gde već znamo sastave komisija za njihovo organizovanje i prošlogodišnje “rezultata, stoji u saopštenju pokreta “Dosta je bilo”.

5 komentara na ““Traži se organizator Gastrofesta”

 1. Ovo je po meni odlicna manifestacija, al polako ima vremena zazivece, tek se drugu godinu odrzava. Ne moze da svane pre zore.

  1

  8
 2. Ova vlast je pokazala zelju i htenje i to je nagradjeno na izborima ,a Dosta je bilo ne znam koji ste bili na izborima ?Verovatno na nivou statisticke greske.

  0

  12
  1. Poceli botovi svuda ,a neka frka u SNS -Valjevo Lovu na sunce prijatelju , lovu koja uspaesna manifestacija a novinarima delite mrvice.

   6

   0
 3. Gastrofest mi je simpatična ideja, očekujem da će narednih godina biti zaboravljena ovogodišnja niska posećenost. Iskreno, ne vidim nikakav razlog da se ovaj događaj ignoriše. Držim palčeve.

  1

  10

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *