nedelja, 14. aprila 2024.

Gradonačelnik slovenačkog Žaleca u poseti Valjevu

Objavljeno: 13. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik grada Žaleca Janko Kos sa delegacijom posetio je Valjevo gde je razgovarao sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem i njegovim zamenikom Draganom Jeremićem, saopšteno je iz Gradske uprave. „Grad Valjevo je bio zbratimljen sa Koprom i sa Velenjem. Sa Velenjem smo održali te veze, dok sa Koprom nažalost nemamo tako dobru  komunikaciju. Potrudićemo se da sa Žalecom uspostavimo komunikaciju kakvu treba i kakva će biti na obostranu korist i zadovoljstvo“, poručio je gradonačelnik Gvozdenović.

Gradonačelnik Žaleca Janko Kos je izrazio nadu da će ova poseta biti dobra polazna osnova za uspostavljanje bilateralne saradnje sa gradom Valjevom. Ukazao je na to da Žalec u Srbiji ima nekoliko zbratimljenih gradova među kojima su Bačka Palanka i Kruševac. Poručio je da je grad Žalec posvećen povezivanju gradova u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i sporta pre svega putem umrežavanja institucija poput škola, firmi i razvojnih agencija.

Zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić je predstavio privredne i kulturne potencijale Valjeva. Ukazao je na odličnu saradnju Valjeva sa Velenjem i državom Slovenijom čiji pokazatelj je novi projekat stvaranja Međuregionalnog informacionog centra. U saradnji sa Vladom Republike Slovenije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije grad Valjevo će sledeće godine dobiti ovaj centar po uzoru na velenjski model. Predložio je da se saradnja Valjeva i Žaleca uspostavi u oblasti obrazovanja kroz razmenu studenata i učešće u obrazovnom programu MIC-a, saopšteno je uz Gradske uprave.

Delegacija iz Žaleca je tokom svog dvodnevnog boravka u Valjevu posetila Valjevsku pivaru, Narodni muzej, Modernu galeriju i druge kulturne i istorijske znamenitosti grada.

Foto: valjevo.rs

projekat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *