subota, 20. jula 2024.

Trio „MiSS“ otvaranja jesenju koncertnu sezonu

Objavljeno: 26. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 20 časova u Modernoj galeriji koncert će održati trio „MiSS“. Valjevski  trio MiSS ove jeseni realizuje svoju mini koncertnu sezonu programima koji će se održati u oktobru i novembru u  prostoru Moderne galerije i  Valjevske gimnazije.  Projekat „Muzika na platnu“ kojim  valjevske umetnice, violinistkinje Suzana Radovanović – Perić, Snežana Stevanović i  pijanistkinja Milica Prodanović žele da valjevsku publiku podsete na vekovno prožimanje i nadovezivanje umetnosti, podržan je ove godine od Grada Valjeva na konkursu za sufinansiranje projekata u kulturi.

Prvi koncert  projekta „Muzika na platnu“ je na programu večeras u Modernoj galeriji.

„Ovaj prostor je bio domaćin našeg promotivnog koncerta koji smo održale 10. aprila u sklopu postavke Ljube Popovića i upravo inspirisane tim utiskom, želele smo da naše jesenje koncerte započnemo okružene platnima Dada Đurića i sjajnom atmosferom koju i prostor i ljudi iz Moderne galerije pružaju Valjevu. Jesenji koncerti su programi koje smo godinama realizovale kroz kvartet ’MISS’ i njihova popularnost kod valjevske publike podstakla nas je da zazvučimo i ove godine našim novim  trio zvukom“, kaže članica tria „MiSS“ Suzana Radovanović Perić.

Na ovom koncertu trio „MiSS“ izvešće  dela Korelija, Godara, Forea i Frolova ali  publici i kroz živu reč, približiti  početke kamerne muzike i „savezništvo“ slikara i muzičara u vreme poznog romantizma i impresionizma u Francuskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *