nedelja, 3. marta 2024.

U banji Lepenica vaterpolo kamp za decu iz Mionice

Objavljeno: 16. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0199.JPG
DCIM100MEDIADJI_0199.JPG

MIONICA – Deca iz Mionice moći će da treniraju vodene sportove na bazenima u banji Lepenica. Akademija vodenih sportova „Crvena zvezda“ otvara letnji vaterpolo kamp koji će raditi od 22. do 26. jula.

Kamp je namenjen deci od 7 do 17 godina, a mogu da se prijave sva deca sa područja opštine Mionica uz saglasnost roditelja i lekarsko uverenje pedijatra.

“Mionica je grad spota, grad mladih. U prethodnom periodu uložili smo značajna sredstva i realizovali mnoge projekte koji nam omogućavaju da razvijamo lokalni sport, ali i da organizujemo velika i značajna sportska takmičenja i manifestacije. Važno je da se deca bave sportom. A u letnjim mesecima plivanje je najbolji način da se deca udalje od ekrana, i kroz druženje, nauče sportskoj disciplini, koja će im pomoći da porastu i razviju se u zdrave, jake ljude”, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti koji je na osnovu odluke o budžetu usvojilo opštinsko veće na predlog predsednika opštine Bobana Jankovića obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija. Pored toga, zahvaljujući donaciji Dunav osiguranja od dva miliona dinara, počelo je uređenje košarkaškog terena u centru Mionice. A očekuju se dodatna sredstva na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstva veća od 20 miliona dinara.

“Mionica je 2018. godine dobila Halu sportova, najmoderniju u Zapadnoj Srbiji. Ovu, najveću i najznačajniju sportsku investiciju u istoriji opštine vrednu 113,7 miliona dinara, sa 73,3 miliona finansirali smo iz vlastitog budžeta, a sa 44 miliona nas je podržalo Ministarstvo sporta. O značaju investicije ne samo za Mionicu, nego za ovaj deo Srbije, svedoči i činjenica da je Halu sportova otvorio predsednik Aleksandar Vučić”, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *