utorak, 25. juna 2024.

U „Europromu“ naplata kesa, ali i izdvajanje za donatorski fond

Objavljeno: 25. jula 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Vodeća trgovina ovog kraja „Europrom“ od sutra počinje naplatu biorazgradivih kesa koje se dobijaju na kasama njihovih objekata. S druge strane, „Europrom“ će od svake na taj način prodate kese, 0,2 dinara izdvajati u fond za donacije zdravstvu i prosveti.

Kako bi se upotreba plastičnih kesa smanjila, po čemu imamo veoma nepovoljnu statistiku po životnu sredinu, Ministarstvo ekologije je pokrenulo kampanju da se plastične kese u trgovinskim objektima od sada naplaćuju. Tu kampanju podržao je Domaći trgovački lanac koji ima 13 članica, a među kojima je i valjevski „Europrom“.

„Tako će od sutra, četvrtka 26. jula, ljubičaste biorazgradive kese koje se dobijaju na kasi naplaćivati 2 dinara, dok kese koje se koriste za povrće, voće i druge artikle, ostaju besplatne. Moram da napomenem da od naplate kesa nemamo nikakvu zaradu, jer cena koštanja takođe iznosi 2 dinara. S druge strane, Europtom i DTL su doneli odluku da od svake prodate kese izdvojimo 0,2 dinara za zajednički fond za donacije koje će ubuduće biti usmeravane u zdravstvo i prosvetu Srbije, gde je najpotrebnije“, objašnjava Bojana Perić, PR „Europroma“.

Inače, kako bi se smanjila upotreba plastičnih kesa, u „Europromu“ za potrošače koji potroše u jednoj kupovini preko 1.500 dinara, već obezbeđuju besplatnu ljubičastu torbu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *