četvrtak, 25. jula 2024.

U Fondu za zaštitu životne sredine skoro 70 miliona dinara

Objavljeno: 24. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Skoro 70 miliona dinara opredeljeno je u ovogodišnjem Programu korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Valjeva.

Osnovni cilj programa je raspodela sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada kojim se finansiraju planovi, programi, projekti i druge aktivnosti u oblasti zaštite i unapređenja stanja životne sredine na teritoriji grada Valjeva u ovoj godini.

Planirana sredstva u tom Fondu iznose 69.750.000 dinara i, kako je planirano, biće korišćena za sledeće aktivnosti i projekte: merenje zagađenosti vazduha i buke, realizacija programa EKOD-a Gradac, upravljanje otpadnim vodama, projektovanje i izgradnja kišne i fekalne  kanalizacione mreže, uklanjanje divljih deponija, kapitalne subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama.

Takođe, jedan deo novca u Fondu za zaštitu životne sredine planiran je za opremanje JKP “Toplana“ u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, kao i za specijalizovane usluge – usklađivanje projekata, programa i planova iz oblasti zaštite životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *