petak, 23. februara 2024.

U julu čišćenje brane na reci Gradac

Objavljeno: 21. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast je raspisala tender za čišćenje brane na reci Gradac. Berkova brana na čišćenje čeka skoro jednu deceniju, a prema najavama, taj posao bi trebalo da počne u julu. Za te namene u gradskoj kasi je obezbeđeno 10 miliona dinara. Postupak javne nabavke za čišćenje brane bi trebalo da bude okončan do kraja juna, a radovi su planirani za jul. Načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da je rok za završetak radova na čišćenju mulja mesec dana.

„Moguće je da će taj posao ići brže, jer pretpostavljanjam da će posao dobiti neko preduzeće od autoriteta, koje ima dosta mašina i da će taj posao biti završen i pre roka. Za taj posao smo obezbedili 10 miliona dinara i smatramo da će to biti dovoljno, jer očekujemo da će biti uklonjeno oko 15.000 kubika zemlje i šljunkovitog nasipa“, rekao je Trifunović.

Površina ove brane na reci Gradac, koja je izgrađena 80-tih godina, je oko 6.000 kvadrata. Brana je poslednji put očišćena pred devet godina.

Foto: brana (arhiva)

6 komentara na “U julu čišćenje brane na reci Gradac

 1. Lulu roletnaru da se poveri posao ciscenja brane, on nedostaje Mengeleu i Klomberu da pojaca sastav Gradski.

  8

  1
 2. Ovoj gradskoj vlasti pored Lula roletnara nedostaje i Boza papula, saborac Mengeleov i Bradicev iz ranijih dana, ni Eliot Nes nije imao takav strucan kadar oko sebe kao Megele. ( Mengele, Klomber, Papula Boza, Bradic penzos, Kaplar-lokalna udavaca za sve, magistar Pocuta, roletnar Lule, kumic Andra postenje, Radojica osiguraonik, ……., samo nisam upoznat kome pomazu Lubenicar sa Uba i serif iz Divaca, ,,,,,,,,,,,,,, ovo nema KRAJ.

  9

  1
 3. Imace tu dovoljno („top soil“) dobre zemlje za gajenje povrca! Hoce li funkcionisati nova brana kod River barra, bilo je fun dok je imala vode, steta sto bujica odnese deo.

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *