petak, 23. februara 2024.

Ruska delegacija posetila Mionicu

Objavljeno: 18. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Delegacija Dzeržinske oblasti, ruske opštine u regionu Kaluga, sa kojom je opština Mionica prošle godine potpisala Sporazum o bratimljenju, je bila u trodnevnoj zvaničnoj poseti Mionici. Osmočlanu rusku delegaciju je predvodio prvi čovek Dzeržinske oblasti Andrej Pičugin. Tokom trodnevne posete gosti iz Rusije obišli su mioničke fabrike „Fima“ i „Emka“, fabriku „VODAVODA“ u Banji Vrujci i “Mioni“ u Ključu, zatim mlekaru “Kačarević“ i farmu mlečnih krava Stojadina Čitakovića u Gornjem Mušiću. U sedištu Kolubarskog okruga gosti iz Rusije sastali su se sa predstavnicima opština Kolubarskog okruga, gde su im predstavljeni potencijali ovog kraja.

 

„ Naš cilj je da unapredimo odnos sa predstavnicima tog dela Rusije, tako što ćemo čitav Kolubarski okrug povezati sa opštinama i gradovima iz regiona Kaluga. Tu postoji dosta prostora za saradnju, na poljima od kulture do privrede. Sledići korak bi trebalo da bude poseta predstavnika Kolubarskog okruga toj ruskoj oblasti, da bi smo se povezali i razgovarali o mogućnosti da se osnuje zajedničko preduzeće, kako bi tržište Rusije dobilo ono što Srbija ima i obrnuto. Pored toga, za njih je zanimljiv dečji turizam i to su nam u razgovorima jasno rekli“, rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Za goste iz Rusije organizovan je obilazak Valjeva, Banje Vrujci i muzejskog kompleksa rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku.

Jedan komentar na “Ruska delegacija posetila Mionicu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *