ponedeljak, 26. februara 2024.

U Mionici počela podela penzionerskih kartica

Objavljeno: 31. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U prostorijama Uslužnog centra mioničke opštine je počela raspodela penzionerskih kartica svim penzionerima iz tog kraja. Mioničkim penzionerima prve kartice je uručio predsednik opštine Boban Janković. On je poručio da je Mionica odgovorna opština koja svoje penzionere gleda sa velikom pažnjom.

“Pomoću ove kartice penzioneri će ostvarivati brojne benefite, kao što su popusti u svim ustanova koje je osnovala opština Mionica, to su Kulturni centar, Ustanova za fizičku kulturu i Turistička organizacija Mionica koja je već organizovala besplatne izlete za naše penzionere. To je svakako samo početak, mi ćemo pokrenuti inicijativu da sve kompanije koje posluju na teritoriji naše opštine daju određene popuste za naše  penzionere”, rekao je Janković.

Podeli prvih kartica za mioničke penzionere je prisustvovao Ljubiša Damnjanović, direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Valjevo, koji pokriva čitav Kolubarski okrug.

“ Ovo što radimo je simboličan početak podele penzionerskih kartica iza koje stoje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a u trendu je sa evropskim kretanjima i Evropskom unijom. Ova kartica važi uz ličnu kartu i služi kao potvrda status penzionera, a uz to pruža mogućnost ostvarivanja određenih pogodnosti i popusta. Zahvaljujem se se rukovodstvu opštine Mionica koje je ustupilo šalter u prostorijama Uslužnog centra opštine Mionica, gde će penzioneri svoje kartiće moći da preuzmu sredom od 8 do 15 časova”, rekao je Damnjanović.

Penzionerske kartice su izrađene za sve mioničke penzionere koji su pravo na penziju ostvarili u Srbiji u skladu sa Pravilnikom o penzijskoj kartici. Penzioneri će ubuduće moći da dokažu svoj status koristeći upravo ove kartice kao zvaničan dokument Fonda PIO, a uz to i da ostvare određenih benefite i popuste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *