ponedeljak, 24. juna 2024.

U Mionici startovala druga etapa trke „Kroz Srbiju“

Objavljeno: 16. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Mionici je startovala druga etapa 62. biciklističke trke „Kroz Srbiju“ u kojoj učestvuju 120 biciklista iz 29 zemalja.

Ceromonijalni start otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je tom prilikom poželeo mnogo sreće svim učesnicima i da iz Mionice ponesu najlepše uspomene iz Mionice.

Foto: Opština Mionica

Učesnicima su se na Trgu pridružili i polaznici vrtića „Neven“ koji su svojim napravljenim zastavicama u boji srpske trobojke obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i pozdravili sve takmičare.

„Vidite i sami koliko građana je došlo da bodri takmičare, a ponajviše našu reprezentaciju. Mionica je domaćin po peti put za redom i uvek se isto radujemo ovom lepom događaju, koji je kod nas uvek posećen. Naša opština je stalno prisutna u sportskim dešavanjima, bilo da je to biciklizam, reli ili neki drugi sport. Za kratko vreme, uz podršku države u Mionici smo uspeli da u potpunosti rekonstruišemo sportsku halu. U nekadašnjoj zapuštenoj zgradi, sada modernoj hali, održavaju se i državna takmičenja. Pored toga, našim građanima su na raspolaganju teretana na otvorenom, rekonstruisani košarkaši teren, a novost je da ćemo ove godine raditi i tribine na fudbalskom terenu. Želimo da Mionica jednog dana iznedri velike sportske šampione, a mi smo već za kratko vreme realizovali mnogo toga, a planiramo da u narednom periodu nastavimo istim tempom. Iskoristio bih priliku da svim građanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, rekao je Janković.

Deca iz vrtića „Neven“, foto: Opština Mionica

Pobednik prve etape je italijanski as u ekipi Meblo Jogi iz Slovenije, a srpski reprezentativac Đorđe Đurić zauzeo je drugo mesto, ali je tokom deonice duge 147,9 kilometara od Požarevca do Mionice neprestano bio na čelu karavana.

Novost je da ove godine u biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ učestvuje i reprezentacije Republike Srpske nakon 29 godina pauze.

Osim Mionice, gradovi domaćini ove trke su Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *