subota, 20. aprila 2024.

Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja

Objavljeno: 16. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U selu Pričević u nedelju, 18. septembra, biće održana 15. Ovčarska izložba i 14. Festival jagnjećeg pečenja, najavljeno je iz preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Kako je saopšteno, tokom manifestacije biće izložena najbolja grla pramenke sjeničkog soja od 30 odgajivača. U sklopu izložbe, kao i prethodnih godina, održaće se tradicionalno takmičenje u spremanju jagnjećeg pečenja i jagnjećeg gulaša.

Posetioci će imati priliku da kupe domaće proizvode, poput ovčije peglane kobasice, ovčijeg sira, rakije, džema, pekmeza i meda.

Svečano otvaranje je najavljeno za 12 časova ispred OŠ „Ilija Birčanin“, a manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i državni sekretar ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović.

„Ovčarska izložba“ se održava 15. put po redu, a sve godine je poseti oko 10.000 ljudi. Tokom ove jednodnevne manifestacije se ispeče više od 500 jagnjića, koje imaju priliku da degustiraju i kupe posetioci festivala, saopšteno je iz preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *