subota, 20. aprila 2024.

U Mionici vakcinisano 1.136 osoba

Objavljeno: 17. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Na području mioničke opštine do sada je vakcinisano 1.136 građana, dok su drugu dozu vakcine primile 853 osobe. Dom zdravlja u Mionici nastavlja vakcinaciju nepokretnih lica. Imunizaciju na terenu sprovode lekar i medicinska sestra uz prethodno obavljen pregled. Svi ostali Mioničani mogu da se prijave putem portala elektronske uprave https://imunizacija.euprava.gov.rs/)  ili na broj telefona 0800 222 334.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković apelovao je na građane da budu odgovorni i da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo pandemiju Kovid 19 i steknemo kolektivni imunitet.

„Kako bismo sačuvali zdravlje i vratili se u normalne tokove života, potrebno je da se vakcinišemo. Duboko verujem da smo na korak do pobede u borbi protiv korona virusa. U narednom periodu očekuju nas mnogobrojna sportska takmičenja i zbog toga, mi roditelji, bake i deke moramo se ponašati odgovorno kako bi naša deca ponovo zaigrala pred punim tribinama i pokazala svoj beskrajni talenat. Više nego ikada potrebna nam je solidarnost i odgovornost i zato apelujem na sve sugrađane da se vakcinišu i da sačuvaju sebe i svoje najdraže“, rekao je Janković.

Na raspolaganju su dovoljne količine doza i vakcinacija se odvija bez zastoja. Revakcinacija se obavlja u vremenskom periodu od 09-15 časova na vakcinalnom punktu kod laboratorije, a vakcinacija prvom dozom u vremenskom priodu od 15-20 časova na istom vakcinalnom punktu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *