subota, 20. aprila 2024.

U nedelju besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 20. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici u nedelju će, nakon letnje pauze, biti nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda, među kojima su ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi. Akcija će biti organizovana u svim ambulantama i domovima zdravlja Kolubarskog okruga, kao i u Opštoj bolnici Valjevo. Tokom ove akcije na preventivne preglede mogu da odu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, jer su oni upravo ciljna grupa ove akcije koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova, a ovoga puta građani će, u skladu sa tehničkim i kadrovskim mogućnostima zdravstvene ustanove, moći da urade EKG i merenje krvnog pritiska, zatim prekontrolišu nivo glikemije, određene tumor markere, prema potrebi ultrazvuk abdomena i ORL pregled, saopšteno je iz valjevske bolnice.

“Ovim putem još jednom apelujemo na građane, bez zdravstvenog osiguranja, da su ovakve akcije usmerene na rano otkrivanje i sprečavanje razvoja oboljenja, pa je ovo prilika da prekontrolišu svoje zdravlje. U Domu zdravlja Valjevo će osim opšteg pregleda, građani moći da urade i ultrazvučni pregled. U domovima zdravlja i ambulantama u Ubu, Lajkovcu, Osečini, Mionici i Ljigu, građanima će biti na raspolaganju medicinski timovi koji će pregledati EKG i vrednosti krvnog pritiska kao i kontrolisati glikemije”, navodi se u saopštenju za javost valjevske bolnice.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pokrenulo je Ministarstvo zdravlja pre dve godine i na taj nači omogućilo hiljadama građana da, bez overene zdravstvene knjižice i bez zakazivanja i čekanja, provere svoje zdravstveno stanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *