nedelja, 21. jula 2024.

U petak počinje rekonstrukcija Karađorđeve ulice

Objavljeno: 6. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rekonstrukcija preostalog dela Karađorđeve ulice, na potezu od nekadašnje „Beograd kafane“ do Uzun Mirkove ulice, počeće u petak, 8. aprila, najavljeno je iz Gradske direkcije. Zbog radova od petka će u potpunosti biti za saobraćaj zatvorena Karađorđeva ulica, na potezu od Uzun Mirkove do Pantiće ulice, kao i Uzun Mirkova od Pantićeve do Bulevara palih boraca. Kako je ranije saopšteno, preostali deo Karadjordjeve ulice biće rekonstruisan po istom modelu po kojem je radjena glavna ulica na potezu od Jadra do nekadašnje „Beograd kafane“.

Građevinsko preduzeće „Kompresor ing“ u konzorcijumu sa Preduzećem za puteve „Valjevo“, dobilo je i posao rekonstrukcije preostalog dela Karađorđeve ulice, a radovi koštaju 34,4 miliona dinara. Rok za završetak je dva meseca. „Kompresor ing“ bio je glavni izvođač radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice od zgrade Višeg suda do Jadra. To preduzeće koje još uvek nije otkonilo propuste prilikom radova u gornjem delu Karađorđeve ulice, na potezu od zgrade Višeg suda od Jadra, pa se čak i prilikom slabije kiše, na parking mestima, pojavljuju bare. Nadzorni organ u Gradskoj direkciji Milan Trifunović potvrđuje za „Patak“ da su uočeni propusti u radu prilikom rekonstrukcije gornjeg dela Karađorđeve ulice i dodaje da je izvođač radova obećao da će, u garantnom roku koji je samo dve godine, ispraviti propuste.

„ Imamo takve izvođače kakve imamo. Mi ne možemo da ih selektujemo po nekom drugom sistemu, osim po tome ko je najjeftiniji i onda dolazi do određenih problema. U konkretnom slučaju izvođač je kažnjen tako što im nismo platili 10 odsto asfalta i to su mere koje smo preduzeli zbog toga što su loše radili. Međutim, to građanima ne znači mnogo, jer su prinuđeni da gaze po barama, ali dobili smo obećanje da će izvođač otkloniti sve nedostatke i nadam se da će to ispoštovati“, kaže Trifunović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *