ponedeljak, 24. juna 2024.

U poseti Jordanu Jevtoviću koji je napunio 102 godine

Objavljeno: 24. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović ima 102 godine i živi u selu Krčmar, u podnožju Maljena. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici, a već 54 godine je penzioner.

Najstarijeg žitelja mioničkog kraja je posetio predsednik mioničke opštine Boban Janković.

„Malo je reći da sam oduševljen. Prava je dragocenost popričati sa čovekom kao što je deda Joca. Od njega se može mnogo naučiti. Satima smo pričali. Siguran sam da ću opet svratiti, jer nismo stigli o svemu da razgovaramo. Očekujem da u februaru naredne godine proslavimo njegov 103. rođendan“,  rekao je Janković.

Deda Joca, kako ga zovu u Krčmaru, rođen je 1920. godine. U to vreme svet se oporavljao od Prvog svetskog rata, a dobro se seća i Drugog svetskog rata.  Kaže da se svet mnogo promenio.

„Pre si morao da budeš gladan, danas nije tako. Krpili smo pantalone, a danas jedemo lubenicu za Svetog Nikolu“, kaže Jordan i dodaje da se danas bolje se živi nego ranije.

Jordan Jevtović živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu. Omiljen je stanovnik sela Krčmara i pripada mu mesto najstarijeg Mioničanina.

Jordan Jevtovic, foto: Patak online

Recept za dug život

Deda Jordan je kaže da je recept za dugovočenost vrlo prost, a to je zaboraviti na nerviranje!

„ Ja sam odavni doneo odluku da se ne nerviram! Život sam prihvatio onakav kakav je. Nerviranje samo donosi probleme, jer nervozan čovek ne može da donese promišljene odluke, a loše i utiče na zdravlje. Odavno ne postoji ni jedna stvar koja može da me iznervira“,  izjavio je ranije za portal  Patak online ovaj vremešni Krčmarac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *