nedelja, 3. marta 2024.

U poslednje tri godine poginulo 66 osoba

Objavljeno: 4. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Predrag Radosavljević, foto: Patak online
Predrag Radosavljević, foto: Patak online

VALJEVO- U poslednje tri godine na putevima u Kolubarskom okrugu poginulo je čak 66 osoba! Samo prošle godine u saobraćajnim nesrećama je život izgubilo 18 lica. Među njima najbrojniji su vozači, a bilo je i  pešaka koji su život izgubili u saobraćaju. Na putevima Okruga prošle godine se dogodilo oko 700 saobraćajnih nesreća, u kojima je 98 osoba teže povređeno, dok je u saobraćajnim nezgodama lakše povređeno 336 osoba iz Kolubarskog okruga. Načelnik saobraćajne policije u Valjevu Predrag Radosavljević za Patak kaže da je u protekle tri godine došlo do smanjenja broja saobraćajnih nesreća.

“ U 2012. godini je bilo 912 saobraćajnih nezgoda, u 2013. je bilo 873, a tokom prošle godine su zabeležene 704 nezgode, što pokazuje da imamo konstantan pad broja saobraćajnih nesreća na putevima u Kolubarskom okrugu. Što se tiče poginulih lica, u 2012. je poginulo 30 ljudi, tokom 2013. život je izgubilo 18 osoba, kao i tokom 2014. godine”, kaže Radosavljević.

Najčešći uzroci saobraćajnih nesreća su neprilagođena brzina, vožnja u pijanom stanju i nepropisno preticanje. U prošloj godini otkriven je veći broj alkoholisanih vozača, ali je manji broj onih koji su imali preko 1,2 promila alkohola u krvi i koji su zadržani na treženjenju, kaže načelnik saobraćajne policije Predrag Radosavljević.

Od početka godine do sada, na sreću, nije bilo poginulih osoba na putevima u valjevskom kraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *