sreda, 24. jula 2024.

U poslednji čas izbegnut stečaj Radio Valjeva

Objavljeno: 29. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta u poslednjem času su usvojili izmenjenu odluku o modelu i metodu privatizacije Javnog informativnog preduzeća “Radio Valjevo”, čime je izbegnuta likvidacija te medijske kuće. Poslednji rok za predaju te odluke Agenciji za privatizaciju je istekao danas u 10 časova, a odbornici su odluku doneli 15 minuta ranije. Sednica Skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda sazvana je po hitnom postupku i to je bila glavna zamerka pojedinih odbornika gradskog parlamenta.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić je obrazložio da je do izmena odluke vezane za privatizaciju Radio Valjeva moralo da dođe, jer je došlo do povećanja kapitala te medijske kuće. Po toj odlicu, Radio Valjevo će biti ponuđeno na prodaju po ceni od 3.370 evra, a ukoliko u prvom krugu ne bude zainteresovanovih kupaca, ta medijska kuća će biti ponuđena na prodaju po ceni od oko 1.100 evra. Krajni rok za privatizaciju Radio Valjeva je 31. oktobar ove godine. Ilić je objasnio da je u gradskom budžetu obezbedjen novac za finansiranje Radio Valjeva tokom čitave 2015. godine, te da će, ukoliko ne bude zainteresovanih kupaca do kraja oktobra, Radio Valjevo otići u stečaj, a Grad će morati da obezbedi novac za isplatu otpremnina zaposlenima.

Do problema koji su doveli do toga da lokalni parlament u poslednji čas usvaja odluku o Radio Valjevu došlo je jer je tek 2. juna dostavljen zahtev za procenu kapitala nadležnoj kući koja je angažovana za taj posao. Pojedini odbornici su ocenili da su na ovaj način Radio Valjevo data “veštačka pluća”, te da u imovinu te medijske kuće nije ušla dokumentacija Radio Valjeva, koja je od velikog značaja za sam Grad. Milorad Ilić je objasnio da će, ukoliko za tu medijsku kuću ne bude zainteresovanih kupaca, sva ta dokumentacija pripasti Gradu Valjevu, koji je i osnivač ove medijske kuće.

Dalja sudbina Radio Valjeva biće poznata do 31. oktobra, do kada je pomeren rok za privatizaciju svih medija koji su u vlasništvu lokalnih samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *