ponedeljak, 20. maja 2024.

U Radnom telu samo socijalisti i naprednjaci

Objavljeno: 23. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon poslednje sednice lokalnog parlamenta, koja je po oceni mnogih bila skandalozna i koju su obeležili brojni incidenti koji ruže ugled Skupštine grada, počela je procedura oko izmene Poslovnika o radu lokalnog parlamenta. Lokalna vlast je formirala Radno telo za promenu Poslovnika, u kojoj su isključivo pravnici, a među njima je samo jedan odbornik. Članovi Radnog tela su uglavnom socijalista, a među njima se našao i jedan naprednjak, dok predstavnika iz druge opozicione stranke DS, niti ostalih parlamentarnih stranaka nema. Na čelu te Radne grupe je Vladan Jerinić (SPS), a njegov zamenik je Milorad Ilić (SPS). Članovi su Mihailo Milutinović (SNS), Jelica Panjković Tešić, Aleksandar Janković (SPS), Jelica Stojanović(SPS) i Aleksandar Vujić Subotić (SPS).

U valjevskom odboru DS kažu da je ključni problem što se aktuelni Poslovnik o radu lokalnog parlamenta ne primenjuje u potpunosti. Oni dodaju da i sada postoje mehanizmi da se Skupština grada zaštiti od neprimerenih situacija, ali da se oni ne koriste. Odbornica DS Milka Erić Vasiljević kaže da nije dobro to što se je u Radnom telu za izmenu poslovnika samo jedan odbornik, da u Radnom telu nema predstavnika i drugih partija, niti predsednice Skupštine grada, a čudi i činjenica da su svi članovi po struci pravnici.

 

2 komentara na “U Radnom telu samo socijalisti i naprednjaci

  1. Ovde na Maldivima svi pitaju samo za Klombera i Poćutu, i nadaju se u njihovu pamet i stručnost da pomognu svom kraju. Pa zar ste toliko naivni da niste pomislili da su sve minijature političke potrošene, da se sad troše minijature u velikim strankama kao SNS i SPS. KLOMNBER I POĆUTA su poslušnici braće iz Divaca, i kao nagradu skupljaju i šire tračeve po Gradu.

    0

    0
  2. Gde vi računate Klombera u SNS SPS Pokret za Valjevo čovek je u svim partijama, pravni ekspert, dokazani privrednik (Jugovoće), jedino mi ovo sa Končitom nepoznanica, al moguće da se i u tom pravcu osavremenio i da prati trendove.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *