subota, 20. jula 2024.

U sređivanje škola uloženo oko 44 miliona dinara

Objavljeno: 5. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tokom leta, pred početak nove školske godine, za neophodne popravke i sređivanje osnovnih i srednjih škola iz gradskog budžeta je opredeljeno oko 44 miliona dinara. Za tekuće popravke  investiciono održavanje je potrošeno 24,9 miliona dinara, a za sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata 9,8 miliona dinara. Iz gradskog budžeta je za opremanje kabineta i nabavku savremenih učila za osnovce izdvojeno 6,2 miliona dinara, a za srednje škole oko tri miliona dinara.

Tokom leta urađena je sanacija fasade na fiskulturnoj sali u Prvoj školi i nabavljene su nove plafonjere. U školi “Andra Savčić” zamenjeno je osam vrata sa svetlarnicima na učionicima, dok je u izdvojenom odeljenju u Gornjoj Grabovici postavljeno 13 novih prozora.

U Četvrtoj školi urađena je sanacija glavnog školskog ulaza, zatim sanitarnog čvora u fiskulturnoj sali, a u toku je prva faza zamene krova na tom školskom objektu. U Petoj školi nastavljena je rekonstrukcija i sređivanje učionica, kojim su obuhvaćeni skidanje lamperije, spuštawe plafona i zamena trulih dasaka ispod prozora. U Sedmoj školi zamenjena su stara vrata na učionicama, kao i deo krova. Ova škola je ove godine iz gradskog budžeta za rekonstrukciju kotlarnice i nabavku kotla na bio masu dobila 17 miliona dinara.

Iz gradskog budžeta novac je opredeljen i za sređivanje seokskih škola. Što se tiče srednjih škola, od 9,8 miliona dinara, koliko je ukupno izdvojeno za tekuće popravke i investiciono održavanje, najviše novca je dobila Ekonomska škola. Za završnu fazu sanacije krovnog pokrivača i drugu fazu sređivanja toaleta potrošeno je 2,15 miliona, a za izradu projekta rekonstrukcije fiskulturne sale 5,3 miliona dinara.

Tri miliona dinara  je planirano za izradu spoljne rasvete na Valjevskoj gimnaziji, a  oko 400.000 dinara za oblaganje zidova učionicama i zamenu vrata u Tehničkoj školi. Za izradu projekta Centra za proizvodnju bezvirusnih sadnica  u Poljoprivrednoj školi odvojeno je 800.000, a za projekat nadogradnje Medicinske škole 600.000 dinara.

 

 

 

 

Jedan komentar na “U sređivanje škola uloženo oko 44 miliona dinara

  1. Gradonacelnice gvozdenovicu i Jeremicu Dragane odgovorite sta je sa parnim kotlom iz Osnovne skole Desanka Maksimovic .Pusite to ulaganje , a kada smo kod ulaganja jel i tu nesto skipa sa tenderima? Objasnite da li se vodi neki istrazni postupak ili cete samo da lazete i mazete ovaj narod ?Koji po mojim sumnjama ima udeo oko kotla gorica selakovic Bozic odbornica { nazalost}

    6

    -1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *