sreda, 19. juna 2024.

U subotu “Valjevska noć muzeja”

Objavljeno: 19. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska Noć muzeja biće održana u subotu, 21. maja. Noć muzeja održava se na četiri lokacije u Valjevu i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi. U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, dok  18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” u Noći muzeja će za posetioce biti otvorena od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Kako je najavljeno, od 18.30 časova počinje program “Živi muzej”, a učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor”. Ispred platoa Narodnog muzeja u 21 sat počinje rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan sat iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u valjevskoj Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci besplatno mogu da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Do ponoći će biti otvoren i Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac”, gde će biti organizovana izložba iz kolekcije Studija. U 19.30 časova počinje polučasovni koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

U Noć muzeja uključila se i Tehnička škola, gde će biti prikazana centralna postavka “Od uha do uha”, program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović. U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik II3 Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *