utorak, 28. maja 2024.

U tužilaštvu krivične prijave protiv Jerinića i Purića

Objavljeno: 11. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Višem tužilaštvu predate su krivične prijave protiv Vladana Jerinića (SPS), doskorašnjeg v. d. načelnika Gradske uprave i njegovog zamenika Aleksandra Purića (SNS) zbog sumnje da su nabavljali potrošni materijal bez javne nabavke propisane zakonom, pa je na taj način oštećen budžet Grada.

Krivične prijave podneo je „Lokalni front“, a njegov aktivista Željko Trifunović objašnjava da su one zasnovane na dokazima da su doskorašnji načelnik Gradske uprave i njegov zamenik, kako je naveo, “od avgusta prošle do februara ove godine, iako su znali da Grad Valjevo nije sproveo postupak javne nabavke za nabavku potrošnog materijala, svojim potpisima dali saglasnost da se on kupi”. Na taj način, precizirao je Trifunović, omogućili su da posao dobije preduzetnička radnja „Servis birotehnika“ čime je su toj preduzetničkoj radnji omogućili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Valjeva. “Lokalni front” smatra da je izvršeno plaćanje u milionskom iznosu i to su naveli u svojim krivičnim prijavama protiv Jerininića i Purića.

Grad Valjevo, inače, tender za nabavku potrošnog materijala sproveo je tek početkom marta ove godine, a posao je kao najpovoljniji, među tri ponuđača, dobila valjevska SZTR „Fiskal“ sa ponudom od 2.336.066 dinara, dok je „Servis Birotehnika“ sa svojom ponudom bila skuplja oko 500.000 dinara. Vlasnik „Fiskala“, podsećamo, prošle godine je hapšen sa još nekoliko osoba među kojima je bio tadašnji načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić, zbog sumnji za mito, korupociju i nameštanje javnih nabavki na štetu Grada Valjeva.

Što se tiče Jerinića i Purića, njih dvojica od kraja marta nisu na funkcijama načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave, kada su ih na tim mestima nasledile Jelica Panjković Tešić i Dragana Đenić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *