utorak, 23. jula 2024.

U valjevskom „Gorenju“ bez posla će biti manji broj ljudi

Objavljeno: 24. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Velenje - Centralno skladisscce Gorenja. 2012 - LOGISTIÈNI CENTER GORENJA, OD KODER NAJ BI PO NEUARDNIH PODATKIH S TOVORNJAKI ORGANIZIRANO KRADLI GORENJEVE IZDELKE. Foto: Brane Piano
Velenje - Centralno skladisscce Gorenja. 2012 - LOGISTIÈNI CENTER GORENJA, OD KODER NAJ BI PO NEUARDNIH PODATKIH S TOVORNJAKI ORGANIZIRANO KRADLI GORENJEVE IZDELKE. Foto: Brane Piano

VALJEVO – Kompanija Hisense Gorenje Evropa je saopštila da je prinuđena da započne proces raskidanja radnih ugovora za oko 1.000 zaposlenih u Evropi, jer se usled smanjenja broja porudžbina, što je posledica globalne epidemije korona virusa, smanjuje i potreba za radnicima u proizvodnji i povezanim organizacionim jedinicama.

U fabrici Gorenja u Valjevu ove mere obuhvatiće samo manji broj radnika zaposlenih na određeno vreme kojima ugovori ističu u narednom periodu i neće biti obnovljeni u ovom trenutku.

Posle pojave pandemije porudžbine u svim fabrikama Gorenja u Sloveniji, Srbiji i Češkoj su smanjene, u martu za trećinu, a u aprilu za skoro dve trećine. Za maj i jun, porudžbine su manje za oko 25 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U smanjivanju broja zaposlenih, sve kompanije članice Hisense Gorenje Evrope grupacije će težiti da svedu broj tehnoloških viškova na najmanju moguću meru, korišćenjem „mekih“ metoda za smanjenje broja zaposlenih, uključujući prodaju kompanija koje se bave sporednim delatnostima što je i ranije definisano kao strateško opredeljenje, kao i dobrovoljne odlaske, penzionisanje.

Kako je saopšteno, ta kompanija će se, imajući u vidu efekte pandemije, još više fokusirati na povećanje prodaje, pre svega internet prodaju i druge operativne izmene kako bi se osigurala dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije.

U fabrikama Gorenja je zaposleno više od 9.000 ljudi, a tog slovenačkog proizvođača aparata za domačinstvo je 2018. godine preuzela kineska kompanija Hisense.

Jedan komentar na “U valjevskom „Gorenju“ bez posla će biti manji broj ljudi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *