nedelja, 23. juna 2024.

U valjevskom kraju ima više od 200 klizišta

Objavljeno: 24. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon prošlogodišnjih majskih poplava u valjevskom kraju pojavilo se preko 200 klizišta. Gradska vlast bez pomoći države ne može da reši problem klizišta, koja ugrožavaju mnoge kuće na području Valjeva. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je dve trećine Valjeva pod klizištima i da je to ogroman problem sa kojim se suočava lokalna vlast. “ Tačan broj klizišta na našem području znaće se pošto svoj posao završi državna komisija, koja popisuje sva klizišta na valjevskom području, ali taj broj neće biti ispod 200 klizišta”, kaže Jeremić.

Pošto u gradskoj kasi nema dovoljno novca, lokalna samoupraava je uspela da sanira samo oko 30 manjih klizišta na valjevskom području, a od većih klizišta saniraju se samo klizišta u Njegoševoj i Zlatiborskoj ulici. “Bez pomoći države mi ne možemo sami da se izborimo sa ovim problemima”, navodi Jeremić.

Pored velikog broja kuća koje su ugrožene klizištima, što je najveći problem, zbog klizišta trpe i poljoprivrednici iz valjevskog kraja, koji zbog razrovarenih puteva ne mogu da dođu do svojih njiva. U selu Bebića Luka klizišta su “zatvorila” atarske puteve, što pravi ogroman problem meštaninu koji pod malinom ima tri hektara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *