ponedeljak, 24. juna 2024.

Završena rekonstrukcija neurologije

Objavljeno: 25. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas je svečano otvoreno renovirano odeljenje neurologije valjevske bolnice, koje se nalazilo u katastrofalnom stanju. U zgradu staru skoro pola veka nije ništa ulagano godina, a na odeljenju neurologije su smešteni najteži pacijenti, koji su mahom nepokretni. Valjevska neurologija je potpuno rekonstruisana, jedino su ostali stari zidovi, dok je sve drugo zamenjeno. Za rekonstrukciju Blic fondacija i Ivan Ivanović sa Prve televizije su obezbedili 5,3 miliona dinara, dok je bolnica, uz pomoć svojih donatora, za radove obezbedila dodatnih pet miliona dinara. Dr Snežana Stanojević sa valjevske neurologije kaže da će sada svi pacijenti koji se leče na tom odeljenju imati znatno bolje uslove, a lekari će imati priliku da im pruže kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Upraviteljka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović je rekla da je ovo treća bolnica u Srbiji kojoj su pomogli. “Akcija je potekla iz privatnih razloga, od pacijenta koji je ležao na ovom odeljenju sam čula da su uslovi katastrofalni, ali da je medicinsko osoblje veoma požrtvovano. Ovo je treća klinika kojoj pomažemo, jer pacijenti u Valjevu i osoblje koje radi ovde zaslužuju bolje uslove”, rekla je Drakulić Petrović

U akciju za obnovu valjevske neurologije uključio se i Ivan Ivanović, autor emisije “Veče sa Ivanom Ivanović”.

“ Za mene je ovo veliki trenutak, jer neću ostaći zapamćen kao neko ko vas je samo zasmejavao petkom uveče. Mislim da je ovo dobar primer, jer ne možemo uvek čekati državu da reši neki problem. Ovo su naše bolnice, postoje za našu decu, naše građane i ako za nešto treba da skupljamo novac to su državne bolnice, jer se u njima lečimo”, rekao je Ivanović, a dajući šaljivu notu ovoj svečanosti ispričao je da je na odeljenju valjevske neurologije sreo čoveka koji se zove Ivan Ivanović. “ Lepo smo se ispričali, čovek ima 86 godina i dogovorili smo se da zajedno popijemo po jednu rakiju čim izađe iz bolnice”, rekao je Ivan Ivanović.

Ovo je druga velika humanitarna akcija u ovoj godini u kojoj je obezbedjen novac za valjevsku bolnicu. U akciji Radio Patka i direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića u aprilu je kupljen test opterećenja srca za valjevsku kardiologiju vredan 1,6 miliona dinara. U istoj akciji valjevski “Krušik” je obezbedio oko 40.000 evra za popravku mamografa, koji ne radi skoro godinu dana. Bolnica je raspisala javnu nabavku i mamograf bi trebalo da bude popravljen tokom jula.

Jedan komentar na “Završena rekonstrukcija neurologije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *