subota, 20. aprila 2024.

U Valjevu skoro 30 centimetara snega

Objavljeno: 18. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada od ponedeljka u podne i trenutno ga ima oko 28 centimetara. U Meteorološkoj službi u Valjevu portalu Patak online je rečeno da je sneg neprekidno padao od ponedeljka u podne do juče u 13 časova. Nakon toga, posle nekoliko sati pauze, sneg je ponovo počeo da pada sinoć u 19.30 časova i od tada ne prestaje. Zbog nagomilanog snega otežan je saobraćaj na gradskim ulicima, a naročito u visinkim delovima Valjeva, gde se ispod snega nalazi debeo sloj leda, koji stvara probleme svim vozačima. U gradu jedino su očišćene centralne ulice, dok u sporednim ima nagomilanog snega. Prilazi pojedinim škola su prepuni snega,  kao što je slučaj sa IV školom.

Putari „Ingrapomnija“ kažu da to nije u njihovoj nadležnosti i da im niko iz lokalne samouprave nije izdao nalog da očiste prilaze školama. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović tvrdi da je putarima izdat nalog da se očiste prilazi školama i sve „sporne“ ulice, na koje su se žalili građani. S druge strane, Željko Mucić iz preduzeća „Ingrapomni“ kaže da nikakav nalog danas nisu dobili iz lokalne samouprave. “ Procedura je takva da se prvo čiste ulice i putevi I i II prioriteta, a nakon toga mašine se upućuju na lokacije koje nalogom traži lokalna samouprava. Do sada nikakav nalog nije stigao iz Grada“, navodi Mucić.

Problema ima i u valjevskim selima, gde ima neprohodnih puteva, a u „Ingrapomniju“, preduzeću koje održava gradske ulice i seoske puteve, kažu da je nemoguće sve pravce odjednom očistiti i navode da su njihove mašine neprekidno na terenu.  Iz saobraćajne policije apeluju na vozače da budu oprezni i da u planinske predele ne kreću bez zimske opreme. U „Vidraku“ kažu da se zbog snega ni danas neće naplaćivati parking.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *