subota, 20. aprila 2024.

Zbog ujede pasa lutalica isplaćeno 190.000 evra

Objavljeno: 18. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo i JKP „Vidrak“ su za godinu dana isplatili skoro 24 miliona dinara za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica. Iz gradske kase je isplaćeno je 4,6 miliona dinara, dok je „Vidrak“ za odštetu morao da plati 18,7 miliona dinara. Ovaj problem je višegodišnji i svake godine se izdvajaju ogromna sredstva zbog ujeda pasa lutalica.

Iz kase „Vidraka“ isplaćuje je šteta po osnovu sudskih presuda, koje dodatno uvećavaju sudski troškovi, dok građanima koji pristanu na vansudsko poravnjanje, štetu isplaćuje lokalna samoprava.

U azilu za pse u Zlatariću trenutno je smešteno preko 150 pasa lutalica, a do sada je sterilisano 560 pasa.

4 komentara na “Zbog ujede pasa lutalica isplaćeno 190.000 evra

 1. Tu oštetu treba da plati društvo za zaštitu životinja.Što narod rekao „Čist račun duga ljubav“.

  7

  6
  1. Odgovorni su vlasnici pasa koji su svoje ljubimce šutnuli na ulicu. Vidrak treba da omogući besplatnu sterilizaciju svih životinja za koje njihovi vlasnici ne mogu da plate. Sto puta bi bilo korisnije i isplativije.

   6

   0
 2. Upravo tako, popisati sve vlasničke pse, propisati uvjete držanja životinja, isto i na selima kdje neki lovci imaju po više izgladnjelih i nesteriliziranih pasa, što su u biti kosturi, zašto se to dešava u 21. vjeku, niko se ne kažnjava, psi na lancu, to ne bi smjelo biti, psi su predivna biča, ko nema uslova za njih, neka jih ni nema, a ovako samo par pojedinaca rješava vaša govna, što vas nije stid, a Jkp, samo uzimanje para

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *