ponedeljak, 24. juna 2024.

U Valjevu uskoro Sigurna kuća

Objavljeno: 24. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sigurna kuća u Valjevu, koja je zatvorena 2016. godine
Sigurna kuća u Valjevu, koja je zatvorena 2016. godine

VALJEVO-  U Valjevu će uskoro ponovo biti otvorena „Sigurna kuća“ za žrtve porodičnog nasilja, saopšteno je iz Gradske uprave. U saopštenju za javnost se navodi da je valjevski Centar za socijalni rad pokrenuo postupak za dobijanje licence za sprovođenje usluge „Sigurna kuća“ od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne polititike.

„S obzirom na to da Centar za socijalni rad, zajedno sa rukovodstvom grada Valjeva, ubrzano stvara sve zakonom propisane uslove, ova usluga socijalne zaštite koja je od izuzetne važnosti, biće uspostavljena u najskorije vreme“, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

„Sigurna kuća“ za žrtve porodičnog nasilja u Valjevu prestala je sa radom 1. oktobra prošle godine, jer nije ispunjavala sve propisane standarde. Kako je objašnjeno, potrebno je proširenje objekta za smeštaj žrtava porodičnog nasilja, ali i veći broj edukovanih radnika Centra za socijalni rad.

U saopštenju Gradske uprave se ne navodi da li je rešen problem oko novog prostora za rad Sigurne kuće, ali iz tvrdnje da će ona uskoro početi sa radom, proizilazi da je i taj problem prevaziđen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *