utorak, 25. juna 2024.

Za tri godine u “Krušiku” proizvodnja povećana za 70 odsto

Objavljeno: 22. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vojna fabrika “Krušik” prošlu godinu je završila sa prometom vrednim 5,7 milijardi dinara, što je za 77 odsto više nego u 2015, uz ostvaren profit veći od pola milijarde dinara. U poslednje tri godine vojna fabrika beleži rast proizvodnje za čak 70 odsto! Samo u prošloj godini je uloženo 10,8 miliona evra u objekte, opremu i tekuće i investiciono održavanje .

“Krušik” trenutno ima potpisane ugovore o izvozu u vrednosti od 240 miliona američkih dolara.  “Od ukupnog profita u 2016. preko 90 posto je vezano za izvoz, dok je taj profit bio 28 posto veći od planiranog. Naši proizvodi su prisutni u preko 70 zemalja širom sveta i poistovećuju se sa kvalitetom i pouzdanošću. Krušikovi najvažniji izvozni partneri su SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i drugi. Firma takođe beleži porast potražnje svojih proizvoda u poslednjih par godina. Veliki broj stranih delegacija, sa predstavnicima zainteresovanih stranaka – ministarstva odbrane, vojske, policija i drugih institucija, zajedno sa firmama registrovanim u poslovanju sa oružijem i vojnom opremom, posetile su našu firmu i bile u stanju da se sami uvere da je Krušik jako kvalitetan partner za saradnju, pogotovu kada se radi o kvalitetu proizvoda i savremenoj prirodi rešenja za pojedine resurse”, kaže Petković.

Vojna fabrika trenutno zapošljava 2.358 radnika, a prosečna plata je oko 43.500 dinara.

“Očekujemo da  2017. godina bude rekordna u Krušikovoj sedamdesetosmogodišnjoj istoriji, u pogledima ostvarenog prihoda i fizičkog opsega proizvodnje. Planiramo da stvorimo nova radna mesta. U prvoj polovini godine planiramo da otvorimo novu Kapislanu, čiji je kamen temeljac postavljen 2016. U 2017. ćemo takođe raditi na poboljšanju Krušikove strukture zaposlenih. Stalno gledamo da zaposlimo mlade elektro i mašinske inženjere”, kaže Petković.

4 komentara na “Za tri godine u “Krušiku” proizvodnja povećana za 70 odsto

 1. Proizvodnja ce se podici preko 85 posto a i kako ne bi kada su se zaposlili Lukiceva prija, Marijanin tata, Trifunoviceva prija , Borkov otac…. sve u punoj snazi omladinska brigada Krusika sa prosekom godina 61…

  11

  3
 2. Zaposljavanje nema veze sa proizvodnjom u tvom komentaru, Hvala Bogu da ima posla i da Krusik polako staje na noge. Svako ima pravo na rad, pa mi stvarno nije jasno zbog cega taj zluradi komentar, pa zar nije bolje sto fabrika radi i ima posla, sto ljudi hrane porodice platom iz krusika, koja je redovna i sasvim pristojna

  2

  6
  1. A da li je Jovane normalno da se zaposljavaju starci preko 50 godina, a momci i devojke od 25 godina da sede po kaficima i parkovima, jer nemogu da udju u Krusik jel nisu familija gore pomenutim. Kakve vajde Krusik ima od njih osim sto ce za koji godinu da konkurisu za socijalni program. Nekada da bi se zaposlio u Krusik morao se poloziti psiho test, pa sposobnost motoristike, a sada udri samo familijarno.

   11

   1
 3. To je jurisna elita Gvozdenoviceva, naravno da je dobro da radi Krusik no smeta prijatelju sto su samo SNS i SPS .Mi ostali neka lipsemo .Zato cemo zaokruziti bili koga samo ne ove!

  11

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *